Tieši tāpēc, ka omlete garšo visiem, ģimenes pavāram uzcept omleti ar dažādiem dārzeņiem ir pavisam vienkārši. Galu galā mērķis taču ir cēls - rūpes par savu ģimenes locekļu veselīgāku un daudzveidīgāku uzturu.
Mūsu ģimenē omlete ir brokastu ēdiens. Kādus dārzeņus likt omletē? Es lieku brokoļus, puķukāpostus, zaļos zirnīšus, pākšu pupiņas, tos visus iepriekš nedaudz apvārot. Svaigā veidā rīvētus kabačus un kolrābjus. Sātīgāka omlete, kas vairāk atgādina zemnieku brokastis pagatavojama ar iepriekš novārītiem kartupeļiem, apceptiem sīpoliem vai tomātiem. Noteikti var eksperimentēt un mēģināt arī ar citiem dārzeņiem. Vienalga, ko no šī mēs izvēlētos, pārsimts gramu dārzeņu dienā būs uzņemti. Viegli un garšīgi.
Vēlies dažus knifiņus, lai omletes smarža piepildītu virtuvi, māju un ēdāji sāktu līst ārā no savām migām? Omlete cepama uz lēnas uguns, sviestā. Uz lēnas tāpēc, ka sviests var piedegt, un tad tas vairs nebūs labi. Aromātiskāka un dzeltenāka tā sanāks no mājas vistu olām. Pamata garšvielas ir visiem viegli pieejamas - sāls un melnie pipari. Ja ir iespēja, noteikti jāpievieno viegli apcepts ķiploks. Siers pāri visam! Mums ģimenē siers garšo visiem un omete bez siera nav īsta omlete. Pavasara un vasaras sezonā neatkārtojamu smaržu un garšu sniegs papildinājums ar dillēm, pētersīļiem, selerijām – pēc katra gaumes.
Gaidām vasaru, dārzeņus un cepam augšā! Lai mums izdodas!
Comentarios