top of page
Search
Writer's pictureKatrīna Jaunslaviete-Kipure

500 gr dārzeņu ik dienu – padoms #1 Olīveļļā sutināti burkāni


Par šo fenomenu jau rakstīju iepriekšējā rakstā. Fenomens tāpēc, ka šādi var papildināt un bagātināt jebkuru makaronu, graudaugu vai gaļas ēdienu.

Burkānus iekļaut ikdienas ēdienkartē ir ļoti vienkārši. Vērtīgākais no tiem gūstams, burkānus sutinot labas olīveļļas skāvienos. Bez eļļas vērtīgie vitamīni mūsu organismu nesasniegs.

Kā to darīt? Burkānus sarīvē rupjās skaidiņās, ieliek katliņā, nomizo un nelielos gabaliņos piegriež klāt ķiploku. Pēc ieskatiem. Man garšo, kad ķiploki ir pievienoti bagātīgāk. Ja ķiploki nepatīk, tos var nelikt vispār. Taču garšu tie noteikti uzlabo. Visam pa virsu uzslaka olīveļļu, ko sutināšanas procesā var papildināt, ja jūti, ka burkāni sāk piedegt. Sutina uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot.

Šādi pagatavotus burkānus var ēst arī plikus, taču mūsu mājās visgaršīgāk sanāk, tos iemaisot makaronu ēdienos (klāt lieku bazilika pesto un rīvētu cieto sieru), grūbās, kvinojā, rīsos, griķos (klāt pieleju ķirbju sēklu eļļu, un garšas baudījums garantēts no it kā parastiem produktiem), kā arī visos dārzeņu sautējumos. Kūku gan neesmu mēģinājusi no šiem cept:)

Nu re, paēdot šādu maltīti, jau 200 grami dārzeņu vederā. Ja vēl klāt salāti un kāds dārzenis vakariņās, lieliskais piecsimtnieks sasniegts.

Pamēģini! Tev noteikti garšos!

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page