top of page
Search
  • Writer's pictureKatrīna Jaunslaviete-Kipure

Mūsu ikdienišķās supervakariņas

Updated: Sep 25, 2021


Sportoju es daudz un ēst arī man patīk un vajag pietiekami daudz. Taču ļoti, ļoti skatos, ko ēdu. Vismaz pēdējos četrus gadu mans spēks aug mazāk no treniņiem, bet vairāk no uzutura paradumiem. Ta notiek, kad bērnkopība izgriež pogas strukturētiem un mērķētiem treniņiem.


Esmu kā traka uz biezpienu. Varbūt tāpēc, ka bērnībā mums launagā gandrīz katru dienu mamma deva biezpienu no pašu gotiņas piena, pārlietu ar meža ogu ievārījumu. Šobrīd 94% vakariņu es ēdu biezpienu un pārējās vakariņās ir auzas, retāk kādas citas pārslas. Abos gadījumos neiztrūkstoša un papildinoša sastāvdaļa ir liela rupjmaizes šķēle ar zemesriekstu sviestu. Arī bez tā mana dzīve nav iedomājama.


Manu muskuļu noslēpums? Parēķināju, ka gada laikā apēdu aptuveni 45 kg biezpiena un 15 kg zemesriekstu sviesta:)


Protams, var ēst "pliku" biezpienu, bet man svarīgi ir baudīt. Lūk, mana recepte:


200 gr 5-9% biezpiena

200 ml bezpiedevu jogurta

2 ēdamkarotes maltu linsēklu

2 ēdamkrotes maltu kaņepju sēklu

1 ēdamkarote zirņu miltu

dažādas sēkliņas (es lieku tikai dažreiz)

pašas varīts ievārījums vai medus


Pagatavošana ir vienkārša un īpašas stāstīšanas vērta. Sēklas samaļ kafijas dzirnaviņās. Visas sastāvdaļas samaisa kopā. Pamēģini un Tev noteikti garšos!


245 views0 comments

Comments


bottom of page