top of page
Search


Kā kļūt par uzņēmēju savā lauku sētā: pirmie soļi - PLĀNOŠANA
Konsultēja: Ieva Zaumane, pārmaiņu koučs un vadības eksperte Anita Gaile, PhD, Pārmaiņu arhitekte Jauns gads ir jauns sākums, jaunas...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Dec 31, 20218 min read


Ziemassvētku eglīte ne tikai istabā
Egle ir mūžzaļš priežu dzimtas koks, un tās godināšana mūsdienās kļuvusi par neatņemamu Ziemas saulgriežu svinību sastāvdaļu. Mūžzaļo...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Dec 31, 20217 min read


Dzīve bez pagraba
Klāt oktobris, un ja salnas dārzā nav ciemojušās, tieši šajā mēnesī vēl aktīvi notiek ilgstoši uzglabājamo dārzeņu ražas novākšana– vāc...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Sep 25, 20214 min read


Sliekas par mājdzīvniekiem un melnais zelts pašu dārzam
Ikviena dārznieka sirds sāk pukstēt straujāk un acīs iemirdzas uguntiņa, ja, rokot dārzu vai siltumnīcu, augsnē pavīd sliekas slaidais...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Jul 8, 20216 min read


Mūsu ikdienišķās supervakariņas
Sportoju es daudz un ēst arī man patīk un vajag pietiekami daudz. Taču ļoti, ļoti skatos, ko ēdu. Vismaz pēdējos četrus gadu mans spēks...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Apr 29, 20211 min read


Paceļam glāzes par pirmajiem četriem!
Tā bija silta un saulaina 1. aprīļa diena. Togad pavasaris iestājās agri. Visu mūsu Rīgas iedzīvi salikām divos auto un devāmies ceļā....
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Apr 25, 20214 min read


Ripini, ēd, priecājies un sakop mazu dabas stūrīti!
Mūsu ģimene dabā nedodas tikai brīvdienās vai ar noteiktu mērķi – pārgājiens. Mēs tajā dzīvojam, esam iekšā un baudām katru dienu. Upju...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Apr 1, 20212 min read


Izlavierēt starp darbu un atpūtu. Mūsu stāsts.
Ar vīru bieži aizdomājamies, kā lauku cilvēki dzīvoja agrāk. Tais laikos, kad pasaules centrs bija viņu viensēta ar tai apkārt esošām...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Mar 15, 20213 min read


500 gr dārzeņu ik dienas – padoms #3 Omlete garšo visiem
Tieši tāpēc, ka omlete garšo visiem, ģimenes pavāram uzcept omleti ar dažādiem dārzeņiem ir pavisam vienkārši. Galu galā mērķis taču ir...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Mar 6, 20211 min read


500 gr dārzeņu ik dienu – padoms #2 Kā apēst mūsu super garšīgo ķirbi
Zinu jau zinu, ka daudziem no Jums ķirbis ir bērnības trauma. Reizumis, skatoties uz veikala piedāvājumu, nesaprotu, kāpēc mūsdienās ar...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Mar 4, 20212 min read


500 gr dārzeņu ik dienu – padoms #1 Olīveļļā sutināti burkāni
Par šo fenomenu jau rakstīju iepriekšējā rakstā. Fenomens tāpēc, ka šādi var papildināt un bagātināt jebkuru makaronu, graudaugu vai...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Mar 2, 20211 min read


Ar dārzeņiem pa draugam
Ģimenē mums ir vairāki attiecību trijstūri. Es, vīrs un dārzeņi. Vīrs, bērni un dārzeņi. Es, bērni un dārzeņi. Skaidrs ir tas, ka...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Mar 2, 20212 min read


Kāpēc būtu labi šad tad uzēst mikrozaļumus
Pavasaris tuvojas. Mūsu organismi izmisīgi sauc pēc vitamīniem. Ierasts, ka šajā laikā vienīgos zaļos vitamīnus baudām sīpollociņu veidā....
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Feb 27, 20211 min read


Mans enerģijas avots jeb rīta stundai zelts mutē
Tā vēsta latviešu sakāmvārds, un tas ir vēl patiesāks, nekā varētu likties. Turklāt šis zelts mutē raisa nopietnu atkarību – īstens...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Feb 24, 20212 min read


Kā es sāku un kāpēc tieši dārzeņi?
Pēc izglītības esmu mežsaimniece. Taču pašlak intereses par meža audzēšanu un kopšanu īsti nav. Un vismaz trīs pēdējos gadus domāju par...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Feb 21, 20212 min read


Ieraudzīt un nenobīties
Aplūkojiet šīs bildes! Tās uzņemtas 2015. gada rudenī, kad pirmo reizi devāmies apskatīt mūsu potenciālo mājvietu. Pieļauju, ka liela...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Feb 20, 20211 min read


Veselīgi gardā ķirbja maize
Pēc aktīvas ziemas dienas svaigā gaisā ienākt iekšā. Novilkt sniegotās drēbes. Uzvārīt smaržīgu zāļu tēju. Nogriezt un izbaudīt veselīgi...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Feb 13, 20211 min read


Mūsu sētā viss mazais top liels
Aug mūsu mazie bērni. Aug kazlēni un cālēni kūtiņā. Tūkstošiem sēklu izdīgst un izaug par kaut ko lielu, zaļu, gardu un veselīgu. Cilvēku...
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Feb 13, 20211 min read
bottom of page