top of page
Search
  • Writer's pictureKatrīna Jaunslaviete-Kipure

Veselīgi gardā ķirbja maize

Pēc aktīvas ziemas dienas svaigā gaisā ienākt iekšā. Novilkt sniegotās drēbes. Uzvārīt smaržīgu zāļu tēju. Nogriezt un izbaudīt veselīgi gardās ķirbja maizes riku no pašu audzēta ķirbīša.



Izejvielas:

  • ~ 400 g nomizota, skaidiņās sarīvēta ķirbja

  • 180 gr sviesta

  • 4 olas

  • 70 gr cukura

  • naža gals sāls

  • pa druskai no garšvielām – kanēlis, ingvers, kardamons

  • 3 ēdamkarotes maltu linsēklu

  • 2 ēdamkarotes maltu kanepju sēklu

  • 1 tējkarote sezama sēklu

  • 4 ēdamkarotes maltu auzu pārslu

  • ~ 250 gr kviešu miltu

  • 2 tējkarotes cepamā pulvera


Gatavošana:


  1. Sviestu izkausē. Sakuļ olas ar cukuru. Abas masas sajauc kopā.

  2. Miltus, linsēklas, kaņepes, auzu pārslas sajauc ar cepamo pulveri un sāli; pievieno šķidrajai masai.

  3. Sarīvēto ķirbi iemaisa mīklā.

  4. Mīklu liek 1,5 l veidnē, cep sakarsētā cepeškrāsnī ~185 grādu temperatūrā vienu stundu. Izņemot no krāsns, nedaudz atdzesē un tad izgāž no veidnes.


Iespēja dažādot: Ķirbja vietā var izmantot burkānus un kabačus (vasaras sezonā). Svaiga ķirbja vietā var izmantot ķirbja biezeni. Noteikti var eksperimentēt ar miltiem – ja neuzrunā linsēklas vai kaņepes, tās ir aizstājamas.

176 views2 comments

2 Comments


Diana Lelis
Diana Lelis
Feb 28, 2021

Sveika, Katrīna! Vai kviešu miltus nevar aizstāt?! [tiem, kuriem glutēnu nevar...]

Like
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Katrīna Jaunslaviete-Kipure
Mar 01, 2021
Replying to

Čau, Diāna! Var un kā vēl var! Es arī bieži pamainu miltus, citreiz tikai samaltas auzu pārslas lieku (taču tur arī laikam ir glutēns), ļoti garšīgi un veselīgi. Dievīgi sanāks arī ar mandeļu miltiem. Linsēklas un kaņepes droši var likt vairāk, jo tieši tās piedod maizei fantastisko garšu. Pamēģini ar saviem iecienītajiem miltiem un dod ziņu, kā sanāca!:)

Like
bottom of page