top of page
Search
  • Writer's pictureKatrīna Jaunslaviete-Kipure

Veselīgi gardā ķirbja maize

Pēc aktīvas ziemas dienas svaigā gaisā ienākt iekšā. Novilkt sniegotās drēbes. Uzvārīt smaržīgu zāļu tēju. Nogriezt un izbaudīt veselīgi gardās ķirbja maizes riku no pašu audzēta ķirbīša.



Izejvielas:

  • ~ 400 g nomizota, skaidiņās sarīvēta ķirbja

  • 180 gr sviesta

  • 4 olas

  • 70 gr cukura

  • naža gals sāls

  • pa druskai no garšvielām – kanēlis, ingvers, kardamons

  • 3 ēdamkarotes maltu linsēklu

  • 2 ēdamkarotes maltu kanepju sēklu

  • 1 tējkarote sezama sēklu

  • 4 ēdamkarotes maltu auzu pārslu

  • ~ 250 gr kviešu miltu

  • 2 tējkarotes cepamā pulvera


Gatavošana:


  1. Sviestu izkausē. Sakuļ olas ar cukuru. Abas masas sajauc kopā.

  2. Miltus, linsēklas, kaņepes, auzu pārslas sajauc ar cepamo pulveri un sāli; pievieno šķidrajai masai.

  3. Sarīvēto ķirbi iemaisa mīklā.

  4. Mīklu liek 1,5 l veidnē, cep sakarsētā cepeškrāsnī ~185 grādu temperatūrā vienu stundu. Izņemot no krāsns, nedaudz atdzesē un tad izgāž no veidnes.


Iespēja dažādot: Ķirbja vietā var izmantot burkānus un kabačus (vasaras sezonā). Svaiga ķirbja vietā var izmantot ķirbja biezeni. Noteikti var eksperimentēt ar miltiem – ja neuzrunā linsēklas vai kaņepes, tās ir aizstājamas.

171 views2 comments
bottom of page